yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Zachte yoga, Zenyoga & Qigong

De stromingen van yoga zijn legio. Als docente hang ik niet één bepaalde yogastroming aan, maar heb ik een mix gemaakt van alles wat me nuttig lijkt om tot éénheid te komen met onszelf en onze omgeving.

De traditionele yoga is fysiek tamelijk zwaar, daarom heb ik de sessies zachte yoga en zen-yoga ontwikkeld.

Elke les staat op zich, je kan dus op elk moment instappen of een rustpauze inbouwen om daarna de draad weer op te pikken. De sessies zijn gericht op spierversterking en souplesse maar ook op geestelijke ontspanning.

Rustige bewegingen op het ritme van je eigen ademhaling. Zachte asana's, ademhalingsoefeningen en meditatie komen aan bod.

Wat is Qigong? Qi betekent 'energie', Gong betekent ‘oefening’.

Qigong is het oefenen van harmonieuze lichaamsbewegingen terwijl je geest zich in rusttoestand bevindt door de concentratie op de beweging.

Gigong laat in je lichaam warmte ontstaan, een gevoel van vitaliteit en kracht en brengt tegelijkertijd rust en ontspanning.

De eenvoudige oefeningen hebben een gunstig effect op onze ademhaling, beweging en geestelijke concentratie. Qigong heeft net zoals yoga een aantoonbaar effect op meetbare functies zoals o.a. bloedwaarden, hartritme en ademvolume.

Zachte yoga, Zen-yoga & Qigong kan je beoefenen zonder voorkennis en op je eigen ritme.