yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Workshop voor bedrijven: Ontstressen! Ik ontstress door praktische oefeningen

Wanneer? op aanvraag
Waar? bij Mintaka of op de werkvloer

Dit is een workshop waarin je aangeleerd wordt stress los te laten door denkpatronen te wijzigen, maar ook voornamelijk door praktische oefeningen zoals zachte stretchoefeningen, ademhalingstechnieken, biorelaxatie, zelfmassage door bewegingsleer, sensoriƫle yoga, bodyscan en meditatie.

Deze workshop kan in uw bedrijf gegeven worden in het Nederlands, Frans en Engels, vraag vrijblijvend een offerte.

Stress wordt vaak jarenlang opgestapeld. Opgekropt in het hoofd, de keel, de longen en de buik. Het uit zich door het piekersyndroom, slapeloosheid, rusteloosheid en neerslachtigheid, je bent futloos. Deze stress gaat ten koste van je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Vaak krijg je te maken met aanvallen van hyperventilatie, angst of paniek.

Ik leer jou hoe jij jouw geest terug naar de natuurlijke "zijn" toestand kan brengen, maar ook vooral hoe jouw lichaam kan ontspannen en helen, want vaak gaan wij gebukt onder lichamelijke klachten veroorzaakt door stress, zoals migraines, concentratiestoornissen hernia's, rug- en schouderpijnen. Pijnlijke druk op onze borst of een pijnlijk gevoel in de longen of de maag, prikkelbare darm, ...

Een ontspannen lichaam leidt tot een ontspannen geest. Lichaam en geest zijn onlosmakend met elkaar verbonden en voeden elkaar in de positieve of de negatieve zin.

Ga op zoek naar jouw stressor, benoem, stop met vechten en laat los.

Deze workshop is een unieke behandelmethode om te ontstressen en jouw geestelijke en lichamelijke rust terug te vinden. Deze sessies zijn een waardevolle aanvulling op gespreks- of psychotherapie, evenals stresscoaching en lifebalance. Breng de ontspanning naar de werkvloer ter verhoging van de motivatie en productiviteit.