yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Workshop Hoogsensitief: ontstressen! Denkpatronen, tips & oefeningen!

Wanneer? Op donderdag 28 mei, 4 juni en 11 juni, telkens van 10u tot 15u.

Waar? Bij Mintaka, Bremstraat 30, 1981 Hofstade (Zemst)

Tarief: 295 EUR, inschrijving via info@mintaka.be

Dit is een workshop waarin je aangeleerd wordt stress los te laten door denkpatronen te wijzigen, maar ook voornamelijk door praktische oefeningen zoals zachte stretchoefeningen, ademhalingstechnieken, biorelaxatie, zelfmassage door bewegingsleer, sensoriële yoga, bodyscan en meditatie.

Stress wordt vaak jarenlang opgestapeld. Opgekropt in het hoofd, de keel, de longen en de buik. Het uit zich door het piekersyndroom, slapeloosheid, rusteloosheid en neerslachtigheid, je bent futloos. Deze stress gaat ten koste van je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Vaak krijg je te maken met aanvallen van hyperventilatie, angst of paniek.

Ik leer jou hoe jij jouw geest terug naar de natuurlijke "zijn" toestand kan brengen, maar ook vooral hoe jouw lichaam kan ontspannen en helen, want vaak gaan wij gebukt onder lichamelijke klachten veroorzaakt door stress, zoals migraines, hernia's, rug- en schouderpijnen. Pijnlijke druk op onze borst of een pijnlijk gevoel in de longen of de maag, prikkelbare darm, ...

Een ontspannen lichaam leidt tot een ontspannen geest. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en voeden elkaar in de positieve of de negatieve zin.

Ga op zoek naar jouw stressor, benoem, stop met vechten en laat los.

Deze workshop is een unieke behandelmethode om te ontstressen en jouw geestelijke en lichamelijke rust terug te vinden. Deze sessies zijn een waardevolle aanvulling op gespreks- of psychotherapie, evenals stresscoaching, mindfulness therapie en lifebalance en richt zich tot stressgevoelige en hoogsensitieve mensen. Je krijgt tools aangereikt om je weerbaarheid te verhogen. Deze workshop toont jou hoe jij voor jezelf kan zorgen en komen tot meer rust in je hoofd en omgeving, meer waardering van jezelf voor jezelf én van de anderen. Je hoeft niet meer te overtuigen!