yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Tieneryoga

Hatha yoga voor tieners: jongens en meisjes!
Zonnegroet, krachtige asana’s, meditatie

Voor wie? Voor kinderen vanaf 10 jaar tot 17 jaar
Praktisch: dekentje en kussentje meebrengen
www.mintaka.be, info@mintaka.be, 0476/35 82 38
inschrijving verplicht, tarief 10 EUR per sessie

Te oud voor kinderyoga ... te jong nog voor de volwassen yoga ... voel je dan thuis tussen je leeftijdsgenoten met de tieneryoga!

Hatha yoga leert ons onze spieren in te spannen en dan weer te ontspannen. Hatha staat voor "zon" en "maan" of het volledige aspect van lichaam en geest. Een ontspannen lichaam leidt tot een rustige geest. Net wat tieners zo nu en dan kunnen gebruiken. Spieroefeningen en souplesse komen aan bod.

Yoga voor tieners zorgt ervoor dat je je makkelijker kunt concentreren. Tijdens de lessen worden meditatiemomenten aangereikt waarbij de jong volwassene zich bewust kan worden van de dingen die hem of haar bezig houden. In alle rust ontdekt de tiener zijn of haar eigen kracht en mogelijkheden. Tieneryoga helpt met het loslaten van piekergedrag en laat zelfvertrouwen in de plaats komen.

Wat met veranderingen? Een nieuwe school, een nieuwe gezinssituatie ... Hatha yoga voor tieners geeft je opnieuw voeling met je lichaam. Ademhalingsoefeningen en het aanreiken van positieve denkpatronen worden doorheen de sessie verweven.