yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Ontspanningsmassage voor baby's en kinderen

Door middel van massage kun je op een zachte en tedere manier met je baby of kind communiceren. Met eenvoudige en rustige bewegingen creëer je een goede verstandhouding en herstel je de verbinding met je kind en ... met jezelf.

Een holistische massage heeft een positieve invloed op de fysieke en geestelijke toestand en ontwikkeling van je baby of kind. De zachte wrijving over de huid stimuleert de hersenen en activeert de bloedsomloop. Baby's zijn hongerig naar huidcontact, een heel natuurlijke drang, die je op een ontspannen en aangename manier kan invullen waardoor de baby een diepe rust kan ervaren en deze rust ook met zich mee zal nemen, in zijn of haar celgeheugen. Babymassage kan tevens pijnlijke krampen verzachten en kan verlichting brengen bij huilbaby’s.

Wens je zelf de massage te kunnen toepassen in de vertrouwde huiselijke sfeer, alleen of samen met je partner ... dat kan. Ik geef een massage-initiatie zodat je de basis massagetechnieken onder de knie krijgt, deze technieken vinden zowel hun oorsprong in de westerse als in de oosterse massageleer.

Je kan natuurlijk de massage blijven uitvoeren vanaf baby tot op peuter- en kleuterleeftijd en nog lang daarna. De deugddoende effecten van massage beperken zich immers niet tot een bepaalde leeftijd.

Kinderen moeten alsmaar meer presteren en staan soms onder druk. Een kind vindt niet altijd de juiste middelen om zich van deze stress los te maken. Een totale ontspanning door middel van massage brengt je kind volledig tot rust en herstelt de balans tussen lichaam en geest waardoor je kind alle indrukken van de dag kan verwerken en loslaten.

Regelmatige ontspanning op een dieper niveau helpt het kind bij het verwerken van leerstof, kan gunstig zijn voor een betere nachtrust en verhoogt de concentratie. Ervaart je kind moeilijkheden bij sociale vaardigheden of heeft het weinig zelfvertrouwen, dan kan holistische massage hulp bieden. Bij hoog sensitieve kinderen worden hun emoties beter gekanaliseerd en op die manier komen ze tot rust.
Deze behandeling heeft een positief effect op de bloedsomloop, de spijsvertering (buikpijn), het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

De mogelijkheden om onze kinderen in stilte te laten ontspannen liggen binnen handbereik ...

Tarief 60 EUR - duur sessie 55 min.