yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Mindfulness en zachte yoga voor bedrijven gegeven in het Nederlands, Frans of Engels

Mindfulness en yoga op de werkvloer brengen mensen terug dichter bij elkaar. Tijdens de sessies leren de werknemers hun aandacht terug te brengen naar het hier en nu en hun denken los te laten. Deze aandacht brengt hen dicht in contact met zichzelf én met de situatie waar ze zich in bevinden. Hierdoor gaat uw personeel performanter functioneren en minder tijd verliezen door stress. Leidinggevenden reageren minder overhaast en krijgen beter voeling met wat er écht leeft in hun team.
Contacteer Mintaka indien u yoga, relaxatie en mindfulness als teambuilding activiteit of wekelijkse les in uw bedrijf wenst in te voeren.

Yoga, relaxatie en mindfulness zijn ideaal voor mensen met een een drukke job, die veel tijd spenderen zittend aan een bureau of regelmatig hun nek en rug belasten.

De positieve kracht van MINDFULNESS:
Creatiever en realistischer omgaan met stress
Beter omgaan met werkdruk
Betere probleemoplossing onder stress
Minder kans op depressie onder stress
Preventie of herstel van burn-out, vermoeidheid, slapeloosheid
Minder angst, boosheid, irritatie en verdriet
Meer interne motivatie en arbeidsinzet
Geconcentreerder werken
Verhoogde emotionele intelligentie
Minder afwezigheid op het werk

De positieve kracht van zachte YOGA
Yoga verbetert de stemming
Yoga helpt om angsten, depressiviteit, woede en een algemeen gevoel van spanning te verminderen
Yoga helpt om vaardigheden op het werk te versterken
Yoga helpt om nervositeit voor een belangrijke individuele prestatie (bv. het geven van een presentatie) te verminderen

Deze positieve uitwerkingen van yoga en mindfulness op het werk resulteren in een preventie van burnout symptomen en een verlaging van absenteïsme.

MINDFULNESS biedt een ideaal antwoord op een hectisch leven, waarin je meestal gehaast bent en jezelf vaak voorbij loopt. Het helpt om minder ‘in je hoofd’ te leven. Door met je aandacht in het NU te leven en geregeld te ontspannen, geniet je meer van het leven en kun je beter omgaan met moeilijke momenten in je persoonlijk leven en ook op de werkvloer.
Door bewuster om te gaan met jezelf en anderen leer je hoe je een gevoel van continue stress kan vermijden en kan voorkomen dat je meegesleept wordt in emotionele of stressvolle situaties rondom je. Je beleeft je drukke dag in een ontspannen toestand, op je werk leer je om je innerlijke helderheid en focus te bewaren. Het helpt je om efficiënter te werken, waardoor je dagelijks taken met minder tijd en energie afwerkt. Verder helpt het je om positief te blijven, waardoor je beter met conflicten en stressvolle situaties omgaat. Je talenten worden ten volle ontwikkeld door het vertrouwen dat je ontplooit in je eigen kracht en kunnen.

YOGA asanas zijn ontspannend en zelfhelend: je ervaart een mentale rust, terwijl je toch meer energie hebt en je er vrolijk van wordt.
Aan de hand van zachte bewegingsvormen leer je jezelf kennen en ontdek je waar jouw grenzen liggen. In een yogales ervaar je de balans tussen het inspannen en ontspannen van je lichaam en geest. Ik kies er bewust voor om de complexiteit en intensiteit van bewegingen of houdingen te beperken, zodoende geef ik een sessie zachte yoga, zodat er voldoende aandacht en energie beschikbaar is om je gedachtenstroom tot rust te brengen. Deze zachte aanpak waarborgt ook dat de lessen voor iedereen haalbaar zijn.

Aangeboden sessies: groepstraining of individuele coaching voor gevoelige of prikkelbare werknemers, werknemers die moeilijkheden ondervinden om leidinggevende functies waar te nemen, werknemers met persoonlijke problemen, (faal-) angsten of voor werknemers die moeite hebben met het kanaliseren van werkdruk.

Sessies worden afgewisseld met aandachtsoefeningen, zitmeditaties, ligmeditaties, yogasessies en visualisaties, naar gelang uw wensen.

Contacteer Mintaka voor concrete informatie of een offerte op maat.