yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Marma acupressuur voor kinderen

Marmapunten (marman is Sanskriet en betekent 'kwetsbaar', 'vitaal punt op het lichaam') zijn belangrijke punten op het lichaam die heel kwetsbaar en gevoelig zijn. Ze zijn een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde reeds drieduizend jaar geleden ontstaan in India.

Marmapunten zijn plaatsen waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten (zenuwen, spieren, pezen, bloedvaten, botten en gewrichten).

Er wordt ook wel gezegd dat het punten zijn waar de meridianen zo dicht aan de oppervlakte liggen dat zij energie uit de kosmos kunnen opnemen, Ze vallen in grote lijnen samen met de belangrijkste Chinese acupunctuurpunten.

Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan (of met een bepaalde lichaamsfunctie). Zo kun je bijvoorbeeld door de shanka (een marmapunt op het hoofd) te masseren, de werking van de dikke darm beïnvloeden.

Door een Marmapunt aan te drukken leg je niet alleen de nadruk op de verbinding tussen het welbevinden van onze psyche en de lichamelijk symptomen ervan, maar activeert ook het healingsproces. Deze Indiase acupressuurmethode gaat ervan uit dat al onze mentale maar ook lichamelijke klachten voortkomen uit een beschadiging van ons emotionele lichaam. Marma acupressuur behandelt zodoende het emotionele en astrale lichaam om van daaruit weer volledig in balans te komen.

Tarief 55 EUR - duur behandeling 55 min

Boek nu!