yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Marma acupressuur

Marmapunten (marman is Sanskriet en betekent 'kwetsbaar', 'vitaal punt op het lichaam') zijn belangrijke punten op het lichaam die heel kwetsbaar en gevoelig zijn. Ze zijn een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde reeds drieduizend jaar geleden ontstaan in India.

Marmapunten zijn plaatsen waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten (zenuwen, spieren, pezen, bloedvaten, botten en gewrichten).

Er wordt ook wel gezegd dat het punten zijn waar de meridianen zo dicht aan de oppervlakte liggen dat zij energie uit de kosmos kunnen opnemen, Ze vallen in grote lijnen samen met de belangrijkste Chinese acupunctuurpunten.

Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaald orgaan (of met een bepaalde lichaamsfunctie). Zo kun je bijvoorbeeld door de shanka (een marmapunt op het hoofd) te masseren, de werking van de dikke darm beïnvloeden.

Marmapunten worden gezien als een transcendente opening van het ene naar het andere lichaam. Marmapunten zijn energetische punten in het lichaam. De behandeling van de marmapunten zal je helpen meer in het nu te leven en steviger gegrond door het leven te kunnen gaan.

Door een Marmapunt aan te drukken leg je niet alleen de nadruk op de verbinding tussen het welbevinden van onze psyche en de lichamelijke symptomen ervan, maar activeert ook het healingsproces. Deze Indiase acupressuurmethode gaat ervan uit dat al onze mentale maar ook lichamelijke klachten voortkomen uit een beschadiging van ons emotionele lichaam. Marma acupressuur behandelt zodoende het emotionele en astrale lichaam om van daaruit weer volledig in balans te komen.

Tarief 65 EUR - 75 min.
Marma acupressuur met massage - 70 EUR - 60 min.

Boek nu!