yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Kinderyoga & Kind-ouderyoga

Kinderyoga is een speelse vorm van yoga, aangepast aan de belevingswereld van kinderen.
Gegeven voor kinderen, die op een plezierige manier aan lichaamsbeweging willen doen, met respect voor eigen grenzen en die van de anderen.

Wat is het nut van Yoga voor kinderen?
Kinderen moeten steeds maar meer presteren en soms ervaart een kind al op een zeer jonge leeftijd stress. Yoga is een hulpmiddel om onze kinderen met onze drukke en veeleisende maatschappij te laten omgaan. Zoniet bestaat de kans dat een kind zichzelf en zijn lichaamsgevoel verliest. Met eenvoudige, speelse en korte yogamomenten kunnen kinderen tot rust komen en brengen we hen weer in voeling met hun eigen lichaam. Hierdoor kunnen ze zichzelf tot rust brengen, zichzelf focussen en zich zekerder voelen in hun kunnen en manier van aanwezig zijn.
Kinderyoga biedt prettige bewegingsvormen afgewisseld met rustmomenten waarbij de aandacht gaat naar de innerlijke beleving van hun kindzijn. Bovendien houdt kinderyoga het lichaam soepel, verbetert de motoriek en versterkt de spieren.
Mentale en emotionele voordelen zijn verhoging van de concentratie, creativiteit en het zelfvertrouwen.
Kinderen ervaren op een ontspannen manier dat het fijn en veilig is om zichzelf te zijn en het gevoel van samenhoren (kind-ouderband) wordt versterkt.