yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Eclectische gesprekstherapie en biorelaxatie voor bedrijven

Integratie van eclectische individuele gespreks- of psychotherapie in uw bedrijf ter bevordering van de intrinsieke motivatie van elke werknemer en leidinggevende.

Elke aangeboden toepassing of behandeling is individueel in het Nederlands, Frans en Engels.

Een belangrijk deel van je leven breng je werkend door. Het is dus belangrijk dat elk individu zich goed voelt op de werkvloer en zich kan blijven ontwikkelen. Vaak leiden verschillende factoren en stressoren, privé en/of professioneel, tot spanningen die nefast zijn voor het individu en voor de productiviteit van het bedrijf.

Door mijn jarenlange ervaring en brede kennis ter zake bied ik een op maat traject aan voor uw bedrijf en haar werknemers en dit gaande van uitvoerende tot leidinggevende functies. Ik verkies om op een eclectische manier te werken, dit wil zeggen dat ik intuïtief verschillende denkvormen, behandelwijzen, biorelaxatie en emotioneel lichaamswerk zal versmelten om te komen tot de coaching die het beste bij uw werknemer past. Samen met de klant ga ik op zoek naar de stressoren, waarna ik verder coach bij de implementatie van nieuwe denkpatronen om te komen tot een autogene training. Als psychotherapeute zal ik steeds de waardigheid van de werknemer eerbiedigen. Integriteit en vertrouwelijkheid is mijn grootste prioriteit.

Het is van groot belang dat een individu zijn of haar verhaal kan vertellen aan een professionele en een neutrale psychotherapeut. Deze individuele psychotherapie helpt om het zelfvertrouwen terug op te bouwen, zorgen en spanningen te verminderen. Symptomen waarbij eclectische therapie is aangewezen zijn legio, zoals contactproblemen, introverte persoonlijkheid, stress, burn-out, depressie, agressie, lusteloosheid, vermoeidheid, slapeloosheid, lichamelijke klachten, angsten, verdriet, enz.

Hieronder volgt een overzicht van toepassingen en formules om eclectische psychotherapie in uw bedrijf te integreren. Een prijsofferte wordt u overgemaakt na een persoonlijk onderhoud, zodat ik kan rekening houden met uw specifieke wensen en zienswijze.

Toepassingen individueel:
° gesprekstherapie burnout, depressie, laag zelfbeeld, faalangst, stress, hyperventilatie, paniekaanvallen
° mindfulness
° biorelaxatie en bodyscan meditatie
° sensoriële bewegingsleer nek en schouders en zachte yoga
° visualisaties, aardingsoefeningen, bewustwording van adem, lichaam en geest, aanleren van de buikademhaling
° voetreflexologie, voetmassage
° anti-stress massage
° cranio-sacraal therapie, acupressuur van de gezichts- en schedelbeenderen

Toepassingen in groep:
° mindfulness
° biorelaxatie en bodyscan meditatie
° sensoriële bewegingsleer nek en schouders en zachte yoga
° visualisaties, aardingsoefeningen, bewustwording van adem, lichaam en geest, aanleren van de buikademhaling

Doel:
Je leert om opnieuw vat te krijgen op je leven en om te gaan met de stressoren die op je afkomen. De eclectische psychotherapie onderscheidt zich van andere therapieën omdat de techniek in dit geval voor jou een blijvend hulpmiddel is om tot blijvende en spontane ontspanning te komen. Je leert op een natuurlijke manier te relaxen, waardoor je een permanent evenwicht tussen stress en ontspanning genereert. De essentie van de therapie en coaching is de integratie van de aangeboden technieken in je leven. Zo mondt de eclectische psychotherapie uit in een autogene behandeling voor jezelf.

Formules:
° Individueel 8 sessies van twee uur
° In groep wekelijkse sessies van één uur van één of meerdere groepstoepassingen, locatie uw bedrijf of bij Mintaka;
° Integratie van de psychotherapeutische gezondheidspraktijk in uw bedrijf, organisatie van de praktijkruimte door uw bedrijf of door Mintaka, mits waarborg en contract van ten minste 6 maanden, periodiciteit naar wens met een minimum van 4 uren per maand.