yoga, meditatie en ontspanningstherapie

Cranio-sacrale therapie

Cranio staat voor de schedel en sacraal voor het heiligbeen. Deze therapie is ontstaan uit de osteopathie en bestaat uit het uitoefenen van subtiele druk op het heiligbeen (stuitje), de wervelkolom en voornamelijk de schedelbeenderen. Langs deze plekken stroomt het cranio sacrale vocht meer bekend als het hersen- en ruggenmergvocht, waaruit al onze prikkels vertrekken, zowel lichamelijke als emotionele, ons zenuwstelsel.

Cranio sacraal therapie brengt het zenuwstelsel terug in balans en laat trauma's, angsten of spanningen die zich hebben vastgezet in het celgeheugen oplossen. Door stress, emotionele of lichamelijke klachten kan de samenwerking tussen je lichaam, je geest en dit cranio sacrale ritme verstoord raken. Cranio sacraal therapie is een intens rustgevende behandeling en laat je in een diepe ontspanning vertoeven, waardoor de zelfhelende vermogens van het lichaam in gang worden gezet, zodoende wordt het lichaam en de geest aangespoord om in de diepte te ontspannen, ruimte te scheppen en om blokkades of negatieve energie los te laten.

Cranio sacraal therapie kan worden toegepast bij diverse lichamelijke en emotionele klachten zoals: nek- en schouderklachten, rugpijnen, pijn aan de kaakgewrichten of het aangezicht, reumatische klachten, hyperventilatie, hoofdpijn (spanningshoofdpijn, migraine), maag- en darmklachten, een disfunctie in het immuniteitssysteem, disfunctie van maag en darmen, hormonale stoornissen, rouwverwerking, trauma's, fybromyalgie, slapeloosheid, vermoeidheid, gebrek aan energie, CVS, stress, depressie en burn-out, innerlijke onrust en spanningen, angsten, scoliose, hernia en lumbago.

De behandeling gebeurt op afspraak en duurt 75 min. Tarief 65 EUR.

Boek nu!