yoga, meditatie en ontspanningstherapie

za, 18/05/2019 - 10:00

Opleiding voetreflexologie

Zaterdag 18 en zondag 19 mei van 10u tot 16u.

Voetreflexologie is een aangename, natuurlijke en veilige methode om innerlijke rust te ervaren. Het werkt pijnverlichtend, preventief en ontspannend. De therapie werd al meer dan 4000 jaar geleden toegepast in China en India, alsook later bij de Inca’s en de Maya’s.

In deze opleiding leer je de voetdrukpuntgrepen uit te voeren. Ten einde deze behandeling af te wisselen met massagetechnieken om de voet soepel en warm te houden kan je voorheen de cursus holistische voetmassage volgen. Bij acupressuur wordt druk uitgeoefend op reflexzones in de voet. Deze zones staan in verbinding met organen, spieren en wervels van het lichaam. Het woord ‘reflexie’ staat voor ‘spiegel’: de voet weerspiegelt ons hele organisme.

De opleiding heeft een praktisch en een theoretisch gedeelte. In het praktische gedeelte wordt jou aangeleerd hoe je een volledige en holistische voetreflexologie behandeling uitvoert en over kan gaan tot causale diagnosestelling.

In de theorielessen gaan we de voet van naderbij bekijken. De anatomie van de voet komt aan bod; spieren, teenkootjes, beenderen, maar ook welke zones overeenkomen met de plaatsen in het lichaam, meer bepaald het functioneren van het complete lichaam. Je werkt namelijk vanuit een holistisch standpunt wat wil zeggen dat we er van uit gaan dat alle functies met elkaar in verband staan.

Na een goede voltooiing van deze cursus (beoordeling door de docent) krijg je een certificaat van Voetreflexoloog, zodat je indien gewenst een eigen praktijk als Voetreflexologoog kan starten of je bestaande praktijk kan uitbreiden. Ben je louter in de opleiding geïnteresseerd voor jezelf om het toe te passen in je vrienden- en/of familiekring? Dan ben je uiteraard eveneens van harte welkom!

Inschrijving via info@mintaka.be. Tarief 240 EUR.
Je krijgt naast je certificaat tevens een praktisch cursusboek mee naar huis alsook filmmateriaal.

Om je inschrijving definitief te maken vraag ik je vriendelijk het tarief van de opleiding te storten op de bankrekening van Mintaka, Bremstraat 30 te 1981 Hofstade, IBAN BE13 9731 3428 7339 BIC ARSPBE22. Vermeld je naam en de naam en datum van de opleiding.

Van harte welkom! Namasté, Nancy

Take a moment to follow and like my fb page: https://www.facebook.com/www.mintaka.be/