yoga, meditatie en ontspanningstherapie

vr, 15/03/2019 - 09:30

Marma workshop: Ayurvedische acupressuurpunten over het hele lichaam

Voor wie?
Deze workshop staat open voor iedereen. Door het volgen van deze cursus zal je in staat zijn anderen, zowel volwassenen als kinderen, een Indiase Marma acupressuur behandeling te geven.
Wat is het?
Marmapunten zijn plaatsen waar verschillende lichaamsweefsels elkaar ontmoeten (zenuwen, spieren, pezen, bloedvaten, botten en gewrichten). Marmapunten zijn energetische punten waar de meridianen zo dicht aan de oppervlakte liggen dat zij energie uit de kosmos kunnen opnemen. Ze vallen in grote lijnen samen met de belangrijkste Chinese acupunctuurpunten. Ieder marmapunt heeft een verbinding met een bepaalde lichaamsfunctie of emotie. 
Door een Marmapunt aan te drukken leg je niet alleen de nadruk op de verbinding tussen het welbevinden van onze psyche en de lichamelijke symptomen ervan, maar activeer je ook het healingsproces. Deze Indiase acupressuurmethode gaat ervan uit dat al onze mentale maar ook lichamelijke klachten voortkomen uit een beschadiging van ons emotionele lichaam. Marma acupressuur behandelt zodoende het emotionele en astrale lichaam om van daaruit weer volledig in balans te komen.
Wat leer je?
In deze workshop leer je de Marmapunten op ons lichaam kennen. Marman is Sanskriet en betekent 'kwetsbaar', 'vitaal punt op het lichaam'. Dit zijn belangrijke punten op het lichaam die heel kwetsbaar en gevoelig zijn. Ze zijn een onderdeel van de Ayurvedische geneeskunde reeds drieduizend jaar geleden ontstaan in India.
Het principe van deze behandeling is de holistische genezing van lichaam en geest door de behandeling van het emotionele lichaam. Alleen als het individu emotioneel in balans is, kan de genezing en het tot rust komen op geestelijk en lichamelijk vlak volgen. 
Na de goede voltooiing van deze cursus (beoordeling door de docent) krijg je een certificaat als Marma acupressuur therapeut, waarna je zelf aan de slag kan: behandelingen geven aan je vrienden, dierbaren of een eigen praktijk starten. Heb je reeds een praktijk dan kan je je aanbod uitbreiden met deze holistische behandeling. 

Wanneer?
vrijdag 15 maart van 9u30 tot 13u30
Waar?
Mintaka, Bremstraat 30, 1981 Hofstade
Tarief?
115 €
Inschrijven?
info@mintaka.be
Om je inschrijving definitief te maken vraag ik je vriendelijk het tarief van 85 EUR te storten op de bankrekening van Mintaka, Bremstraat 30 te 1981 Hofstade, IBAN BE13 9731 3428 7339 BIC ARSPBE22. Vermeld je naam en de naam en datum van de opleiding. 
Van harte welkom! Namasté, Nancy